– Vi tar gjerne imot gaver til ungdommer, både jenter og gutter, det er der det trenges mest. Ellers er det også fint med gaver til barn over ti år, og voksne kvinner og menn, sier Greta A. Kreÿ, som har ansvar for gavene i veldedighetsaksjonen.

I elleve år har Aksjon Juleglede jobbet med å skape juleglede for alle i kommunen, ved å dele ut gaver og mat-esker til familier og personer som kan trenge det litt ekstra i jula. I tillegg arrangeres en julemiddag for folk som ønsker å være sammen med noen i høytiden.

Gavene kan leveres inn til servicetorget på rådhuset innen torsdag 9. desember. Det er opp til hver enkelt om en ønsker å pakke inn gavene selv, eller bare levere innholdet.

Her er noen av tingene som har blitt levert til servicetorget. Foto: Aksjon Juleglede

– Dersom de blir pakket inn før levering er det viktig å sette på en lapp med beskrivelse av alt innholdet i gaven, samt hvem den er tiltenkt, for eksempel jente 12 å. Når gavene blir overlevert er lappene tatt bort, så innholdet blir en overraskelse, sier Kreÿ.

Aksjonen er et samarbeidsprosjekt mellom Svolvær Sanitetsforening, Familieenheten i Vågan kommune, Kirken i Vågan og Våganavisa.

De som ønsker å gi en pengegave til Aksjon Juleglede kan benytte kontonummer 1503.52.66043 eller Vipps til 129609.