– Motivasjonen for å fylle Lerkendal stadion er å vise at det er like muligheter for både jenter og gutter, sier Andreassen i en pressemelding.

I dokumentarserien «Kampen» følger vi fotballaget RBK Kvinner og deres mål om å fylle Lerkendal stadion i toppkampen mot Brann Kvinner 12. juni i fjor. Seerne kommer tett på spillerne mens de følger laget og deres mål om ny skandinavisk publikumsrekord.

Underliggende er de store forskjellene mellom jenter og gutter som fortsatt preger verdens, og Norges, største idrett.

– Jeg vil at jenter skal kunne drømme om profflivet på lik linje med guttene. Du kan komme hit på stadion som 12-åring, se ned på banen og tenke at der vil jeg også være. Du har faktisk en mulighet til å drømme om noe stort, uansett om du er gutt eller jente. Det synes vi i spillergruppa er stort, fortsetter Andreassen.

Foto: NRK

I «Kampen» blir seerne kjent med spillere som må håndtere en profesjonell fotballkarriere med lav lønn og jobb eller studier ved siden av. Ressursmangel og møter med gamle og velkjente fordommer er en naturlig del av jentenes hverdag i en mannsdominert fotballkultur.

Man får også innblikk i fusjoneringsprosessen mellom RBK Herrer og RBK Kvinner. De spiller under samme navn, men er i realiteten to separate organisasjoner med hvert sitt budsjett.

«Kampen» viser hverdagen til noen av landets beste fotballjenter i landets mest meritterte fotballklubb. Seerne får oppleve kjærligheten til spillet, toppidrettens råskap og lengselen etter å gi alle jenter noe stort å drømme om.

Premiere 8. mars på NRK1 og i NRK TV. Serien har fem episoder.

Mali Lilleås Næss og Cesilie Andreassen alene på herrenes lekestue Lerkendal. De drømmer om å se den fullsatt 12. juni til toppkampen deres mot Brann. Foto: NRK Foto: NRK