Dette viser et FIFA-dokument som Nettavisen har fått tilgang til. Der står det blant annet at Normann er dømt til å betale 2,9 millioner euro til Rostov, som han spilte for frem til i fjor sommer.

Etter dagens kurs er det 33,2 millioner kroner. Ifølge Nettavisen var ikke dommen enstemmig, der noen av dommerne tok parti med Normann.

Mathias Normann, her under kamp for FC Dynamo Moskva tidligere i karrieren. Foto: Екатерина Лаут -soccer.ru/galery

Årsaken til at Normann er dømt til å betale den voldsomme summen, er at den russiske klubben hevder kontraktsoppsigelsen hans er ulovlig.

Ifølge dokumentene sa Normann opp kontrakten av flere grunner. Han var blant annet bekymret for egen sikkerhet og manglende dialog med klubben.

Lofotingen hevder blant annet at de utsatte eller ignorerte å gå i dialog. VG, som også har omtalt saken, skriver at Normann sendte inn varselet etter et droneangrep som skal ha truffet bygninger i nærheten av bostedet hans i Moskva.

Det er noen måneder siden dommen falt, nærmere bestemt november. Det er først nå at detaljert innhold er offentliggjort.

– Vi mener at vi har helt rett og vil forsvare klubbens interesser i alle mulige rettslige instanser, sa direktør i Rostov, Aleksej Ryskin, til Match TV for to uker siden. Dette skriver VG.

Mathias Normann har hatt en mangslungen fotballkarriere etter at han forlot moderklubben FK Lofoten i 2012. I Norge har han vært innom Bodø/Glimt, Alta (lån) og Molde (lån). Han var også innom Brighon & hove Albion, der han spilte et 20-tallskamper for U23-laget.

Til Rostov kom han i 2019 og tilhørte klubben i fire år. De to siste sesongene var han utlånt til henholdsvis Norwich og Dynamo Moskva.

I fjor sommer meldte Normann over gang til den saudiarabiske klubben Al-Raed. Der har han, ifølge Transfermarkt.com, i skrivende stund spilt 15 kamper. Han har i tillegg akslet den norske A-landslagstrøyen 12 ganger.