– Ekstremværet «Ingunn» sammenliknes med «Ole» i 2015. I Lofoten bør vi derfor være forberedt på at strømmen kan bli borte, og at strømbrudd i verste fall kan bli langvarig, står det å lese i en pressemelding fra Elmea.

Som er forberedt på uværet som er varslet. De er klare til å sette beredskapsorganisasjon på kort varsel, og understreker at de vil gjøre hva de kan for å rette feilen dersom strømmen går.

– Men sikkerheten for våre mannskaper kommer aller først. Med ekstremværet som er meldt, kan feilretting bli forsinket fordi det blir uforsvarlig å sende montørene våre ut på feilretting, heter det i pressemeldingen.

Der oppfordres også publikum til å tipse ved strømbrudd. Det kan enten være tråd på bakken, knekte stolper, gnistregn, branntilløp, trefall og lignende observasjoner.

– Vi på vår side skal gjøre vårt beste for å informere om status i strømnettet, men oppfordrer samtidig til tålmodighet hvis det skulle oppstå mange og/eller store feilsituasjoner samtidig.

Elmea oppfordrer også folk om å holde avstand til strømlinjene, også på grunn av ising.

– Både linjer og stolper kan falle ned ved kraftig ising. Hold avstand til strømkabler som ligger på bakken – de kan være livsfarlige å berøre. Vi ber deg ringe oss så raskt som mulig på tlf. 7606 7600 hvis du oppdager strømnett som har falt ned.