Allerede tidlig tirsdag 2. januar er gravemaskiner i full gang med etableringen av 555 nye parkeringsplasser på høyre side av veien inn til Harstad/Narvik lufthavn Evenes.

– Disse skal stå klar til bruk fra 1. mars i år. Da vil vi totalt disponere 1200 parkeringsplasser på begge sidene av veien i dette området, opplyser Walquist.

Parkeringshus og hotell

I januar i fjor skrev Harstad Tidende om planene Adolfsengruppen har rundt en storstilt utbygging på Evenes. Disse planene, som blant annet inneholder et stort parkeringshus og hotell, bekrefter Walquist at det fortsatt jobbes videre med.

– Beslutninger rundt disse planene kommer vi tilbake til antakelig i løpet av første halvår. Vi har også levert inn anbud på etablering av ambulansestasjon på Evenes i påvente av beslutningen om etableringen av denne kommer hit, sier Walquist.

Ferda og Tesla

Evenes Tomteselskap eier også tomtene der de står bak byggingen av Tesla og Ferdas etablering av nye avdelinger.

– Ferda er på plass for fullt i løpet av de neste tre månedene, mens Tesla starter byggingen av sitt bygg i løpet av første kvartal i år, sier Walquist.

SNART FERDIG: I begynnelsen av januar for ett år siden gikk man i gang med utbyggingen av Ferdas lokaler på Evenes. Disse står klar for innflytting i løpet av mars måned. Foto: Frank R. Roksøy
KJØPTE RÅDHUSET: Sist høst kjøpte Ronald Walquist rådhuset i tidligere Bjarkøy kommune. Foto: Eiendomsmegler 1

– Flere interessenter

Sist høst ble det kjent at Ronald Walquist hadde kjøpt det gamle rådhuset på Bjarkøy. Da beskrev han at dette bygget har et stort potensial. Nå har flere ifølge Walquist meldt sin interesse.

– I løpet av januar vil det bli tatt en avgjørelse i forbindelse med et prosjekt som vil skape ny aktivitet i bygget. Går disse planene i boks vil det måtte kreve en del ombyggingen inne i bygget. Jeg har også fått henvendelser fra flere som ønsker å etablere kontorer i lokalene, samt muligheter for å etablere leiligheter i tilknytning til bygget, sier Walquist.

Uansett hva som skjer har Walquist tålmodighet rundt fremtiden for det gamle rådhuset.

– Jeg har planer både på kort og lang sikt for bygget. Jeg er ganske sikker på at mye spennende vil skje her ute fremover innen reiselivsutviklingen, som har et stort potensiale for vekst i årene som kommer, sier Ronald Walquist.