Navn: Hans-Olav Adolfsen

Alder: 16

Bor: På Eidet i Kabelvåg

Skole: Aust-Lofoten Videregående Skole

1. Har du et kallenavn? Hva er det?

Har mange kallenavn, men det beste er "Kaffe Lars" som jeg ble kalt på jobb.

2. Hva er din favoritt strømmetjeneste?

TV2 play.

3. Hva er din favorittfilm?

Nordsjøen, Bølgen, Sjelvet og Top Gun Maverick.

4. Liker du chips eller godteri best?

Har egentlig ingen favoritt.

5. Hva er drømmeyrket og hvorfor?

Ambulansetjenesten. Det er mitt drømmeyrke fordi jeg vil hjelpe til med å redde andre menneskers liv og gi dem en trygg hverdag. Det som også gjør at jeg vil det er at jeg har selv vært i to ulykker der jeg kunne mistet livet, og vil hjelpe andre i gjengjeld som takk.

6. Hvis du kunne vært en annen person for en dag, hvem ville du vært og hvorfor?

Jeg ville ha vært Oddbjørn siden at han jobber i ambulansetjenesten og redder andres liv. Altså så vil jeg være han for å være med på å gjøre en forskjell.

7. Hva tror du er best/verst med å være voksen?

Det beste med å være voksen er at man kan kjøre bil, reise fritt uten foreldre, styre alt selv og det med å få egen lønn. Den negative delen er at man må betale regninger, ta større ansvar, lite ferie og det med å være over den kriminelle lavalderen.

8. Hva er ditt favorittfag på skolen og hvorfor?

YFF og gradvis matte. Yrkesfaglig fordypning (YFF) er et fag vi på helse & oppvekst har i programfag. Det faget går ut på å være i praksis på ulike arbeidsplasser og lærer litt av de ulike arbeidsplassene. Matte er sånn gradvis ok siden at jeg forstår mer nå enn på ungdomsskolen pluss at vi lærer mer relevant til det yrke vi skal gå inn i.

9. Hvem er favorittlæreren din og hvorfor?

Andrej. Han er en av mine gamle lærere fra ungdomsskolen og var den beste. Han er artig, kul, streng og ikke minst rettferdig og kunnskapsrik.

10. Hva skal du gjøre etter videregående?

Jeg tenker å fortsette på min utdannelse på universitet for å bli paramedisiner i ambulansetjenesten og egentlig bare ta livet som det kommer.

11. Hvis du måtte spise én matrett resten av livet, hvilken rett ville du valgt?

Jeg tror jeg ville valgt taco siden det er både kjøtt og masse av det grønne gode (grønnsaker) på tacoen.

12. Hvem er ditt største forbilde og hvorfor?

Oddbjørn. Som nevnt tidligere så jobber han i ambulansetjenesten og redder mange liv selv om det er noen liv man ikke klarer å redde. Både han og de andre i ambulansetjenesten står på 24/7 for oss innbyggere og turister med et mål om ikke nødvendig vis å berge oss, men å prøve og aldri gi opp inntil det faktisk ikke går lenger. De må også gå igjennom så sykt mye stygge hendelser som kan sette seg i dem for resten av livet som gjør at jeg blir så stolt av dem.

13. Hvem er du i klassen din?

I min klasse vil jeg påstå å si at jeg er den randomme personen som kan finne på å si ting/komme med kommentarer uten å tenke på konsekvenser før det allerede er sagt. Jeg vil si jeg også er den typen som elsker å tegne, være ærlig, være en god venn, by på meg selv, og til en hvis grad være positiv.

14. Hvis det var stortingsvalg i morgen, hvem ville du stemt på?

Jeg er ikke så aktiv når det kommer til politikk, men følger litt med.

15. Hva er dine sterkeste og svakeste sider?

Mine sterke sider er at jeg er en glad og for så vidt positiv fyr som prøver mitt beste for at alle rundt meg skal ha det bra. Den negative siden min er at jeg kan bli veldig sta om jeg mister motivasjon eller er veldig trøtt. Da kan jeg bli litt surkete, enklere å få irritert om man maser mye.

16. Dersom du kunne reise hvor som helst i morgen, hvor ville du dratt?

Jeg ville ha dratt på cruise ferie med et stort cruise ship og med first class lugar i caribbean eller et middelhavsområdet med min bestekompis.

17. Hva er ditt favorittspill uansett plattform?

Eurotruck sim 2, FiveM, Roblox og Grand Theft Auto.

18. Du får 10 000 kroner, men du må bruke med en gang, hva vil du bruke pengene på?

Jeg sa til mamma at mitt nyttårsforsett var å spare penger, men beklager mamma for jeg ville brukt det på flybillett kun for å reise med mitt favoritt flyselskap Widerøe og SAS.

19. Hvis du måtte velge en realityserie å delta på, hvilken ville det vært?

Jeg ville vært med på serien Reddet, Blålys, 113, 110 og 330-skvadronen som gikk på NRK TV for en stund tilbake.

20. Hva er favorittsangen din akkurat nå?

Akkurat nå så er det 3 låter som konkurrerer på førsteplass. De er: A Sky Full of Stars (Coldplay), My Univers (Coldplay + BTS) og Broken glass (Kygo og Kim Petras).

21. Hva liker du best å gjøre på fritiden?

Det jeg liker best å gjøre på fritiden er å spille med venner, være ute med venner, se på lærerike videoer av ambulansetjenesten og ikke minst se på videoer av utrykningskjøretøyer på utrykning, Hurtigruten som møtes eller ankommer Svolvær og Widerøe flights.

22. Hva er favorittappen din og hvorfor?

Desidert Flightradar24 og Marinetraffic siden de er mine mest brukte apper.

23. Hvilket fritidstilbud savner du mest?

Jeg savner et tilbud vi hadde da vi var litt ungre som var LIV LAGA siden at det var litt lærerikt, man fikk nye venner og ikke minst var det masse artige aktiviteter å holde på med.

24. Hva er ditt stolteste øyeblikk?

Mitt stolteste øyeblikk er 3 senarioer. De er da 1: få ha på meg innsatsleder helse vest, 2: Sitte bak rattet på en av ambulansene og styre blålys og sirene og til slutt 3: Komme inn på Haakonsveren i Bergen der pappa jobber som er Nord-Europas største militærbase for sjøforsvaret og leve noen dager som om jeg var militært personell.

25. Hva er den beste gaven du har fått?

Den beste gaven jeg har fått er flytur til Bodø på simulator og flymuseum av beste kompisen min i konfirmasjonsgave.

26. Hvilke superkrefter skulle du ønske at du hadde?

Jeg skulle ønske at jeg hadde teleportering siden at da kunne jeg vært på hvilket som helst sted jeg ville, når som helst.

27. Hva er det skumleste du har gjort?

Det skumleste jeg har gjort er å ha utesvømming med klassen min på ungdomsskolen. Det var fire grader i vannet og jeg gikk rett i sjokk og trodde jeg kom til å drukne siden at alt låste seg i kroppen. For så vidt var det ikke akkurat det, men noe i den duren med sjokk vi skulle oppleve da. Fortsatt det skumleste da.

28. Dersom du kunne bo i et annet land enn Norge, hvor ville du bodd?

Jeg ville ha bodd i italia/spania området siden at det er så vakkert og fint der pluss at det er mye varmere der enn det er i Norge.

29. Hvilket dyr ville du helst vært og hvorfor?

Jeg ville ha vært en katt eller en ørn siden at ved å være katt kan jeg bli elsket, men samtidig være veldig sta og en ørn siden at da kan jeg være kongen høyt der oppe i luften.

30. Hva får deg til å le?

Videoer der folk gjør dumme ting eller ting med skikkelig svart humor som f.eks. dirtymind vitser osv...