Han er fortsatt bosatt i Burfjord i Kvænangen i Nord-Troms og jobber som lærer Kvænangen barne- og ungdomsskole.

– Hva husker du best fra helga i Svolvær?

– Her er det mye å velge blant! Stemningen på båten kvelden før konkurransen hvor jeg annonserte at jeg kom til å vinne VM, fantastisk mye fisk, landingen av vinnerfisken, innveiingen og prisutdelingen for å nevne noe.

– Du var debutant i VM i skreifiske den gangen. Og ble verdensmester. Kan vi kalle det nybegynnerflaks eller har du medfødt godt haill og er ofte den som fyller fiskebaljen full?

– Kjent for å ha litt dårlig magemål når det er bett i hvert fall! Hvis det er noe som heter medfødt haill så har jeg kanskje det og ellers upåklagelig utholdenhet. Lander godt med fisk både i elv, fjellvann og på havet så noe haill må være i bildet.

– I et intervju på den store dagen sa du: – Vi begynte å planlegge neste års deltakelse da vi satt i båten! Er det blitt flere turer til verdensmesterskapet i skreifiske?

– Vi var på plass året etter. Turen gikk helt fra Tromsø og hadde store forventninger etter mange timers navigering til Svolvær. Dessverre var det ruskevær og vi måtte søke tilflukt inn i Austnesfjorden under VM. Det hører med til historien at vi mistet noen store torsker, nabobåten vant nesten alle klassene og vi måtte følge en stor fraktebåt i store dønninger inn til Svolvær. Forøvrig en fantastisk tur og opplevelse, selv om jeg ikke klarte å gjenta suksessen!

– Har du noen effekter som i dag minner deg om da du sto øverst på seierspallen?

– Jeg vant et flott maleri som henger i stua og en vanvittig tung statue. Fikk også en unik t-skjorte som det står «Jeg ble verdensmester i skreifiske 2012» på. Bruker den ofte og får ofte hyggelige tilbakemeldinger på den når jeg er på jobb og ellers.

– Har du et godt råd til årets deltakere for å kunne hale over ripa den største ruggen og stå øverst på seierspallen?

– Haill rådene er veldig hemmelige så der får dere ingen hjelp! I mitt tilfelle ble hvert minutt utnyttet til fisketid, minst mulig forflytning, finne ut hvilken dybde fisken står og holde seg til denne til en skikkelig rusk tar i blant mindre torsker….

– Er det noen i Svolvær du vil sende en 2012-minnehilsen til?

– Det var kjekt med slekt på kaia; Hildegunn tok turen fra Kabelvåg for å hilse på. Vil også hilse til Terje Johansen som stilte opp med et smykke av en båt, Ardea 34. Jeg synes de frivillige, spesielt på innveiingen og sløying var veldig trivelige og hadde upåklagelig godt humør. Ble også gratulert med vinnerfisken før veiing på kaia, en fisker i båten tett opp til oss hadde sett landingen og var sikker på at jeg kom til å vinne! Husker ikke hva han het…

– Og fiskeinteressen er fortsatt på topp?

– Ja, vil si det. Har kjøpt båt i ettertid og er ofte på sjøen for å fiske. Må innrømme at havfiskestang og slukstang veldig ofte byttes ut med fluestang.

– En avsluttende kommentar?

– Det hører med til historien at havfiskesnella brøt sammen dagen før på Lofotcupen og vi måtte inn til Svolvær for å kjøpe ny snelle! Den kom godt med og brukes ennå.