110 av landets mest talentfulle fotballgutter i alderen 14-15 år har deltatt på Equinor Talentleir de siste dagene. Omar Abdulnaser Aljenki fra Vågan er en av de unge utøverne som en dag håper å spille med flagget på brystet. Dette står å lese i en pressemelding

− Å delta på Equinor Talentleir gjør det mulig for meg å møte og konkurrere med de beste i landet, sier Omar Abdulnaser Aljenki.

Angrepsspilleren i Kabelvåg har trent mot dette øyeblikket lenge, og er klar på hva han skal fokusere på for å få mest mulig ut av treningsleiren.

− På talentleiren skal jeg fokusere på å gjøre mitt aller beste. Jeg vil utvikle meg mest mulig, sier Lofotværingen.

Går i Haalands fotspor

Equinor Talentleir og Equinor Landslagsskolen har vært en viktig arena for trening og utvikling av mange av Norges og verdens viktigste fotballspillere, blant annet årets vinner og toppscorer i Champions League, Erling Braut Haaland.

– Med talentutviklingsprogrammet vårt Morgendagens helter ønsker vi å bidra til å bygge opp talentene som skal dra Norge inn i fremtiden. Equinor Talentleir er med på å skape fremtidens fotballstjerner, noe vi er utrolig stolte av. Vi håper at Omar motiveres til å legge inn det lille ekstra støtet for å utvikle seg videre, sier sponsorsjef i Equinor, Thea Moen i pressemeldingen .

Årets Equinor Talentleir finner sted på Urædds treningsfelt i Porsgrunn. Talentleiren samlet rundt 110 spesielt utvalgte spillere som skal trene og konkurrere mot hverandre for å videre utvikle ferdighetene sine på banen. Her er håpet blant annet å imponere landslagstrenerne som er til stede. Blant de 110 utvalgte er Omar Abdulnaser Aljenki. Under talentleiren får han tett veiledning og oppfølging fra flere landslagstrenere, inkludert Erland Johnsen og Erik (Myggen) Mykland.

Målrettet talentutvikling

Som et resultat av dedikert arbeid i de norske fotballklubbene, er det spillere fra hele landet til stede på Equinor Talentleir.

Talentleiren er det øverste nivået av Equinor Landslagsskolen, hvor det drives systematisk talentutvikling for å danne Norges fremtidige landslag. Norges Fotballforbund er sikker på verdien av satsningen.

– Jeg blir like imponert hvert år over å se hva slags ferdigheter som vises frem på talentleiren. Spillerne er allerede godt vant med hardt arbeid og dedikasjon, og under talentleiren får de anledning til å pushe og motivere både seg selv og hverandre. Med dyktige trenere til stede er dette den perfekte arena for utvikling av fremtidens fotballstjerner, og Omar kan bli en av dem, sier fagansvarlig for spillerutvikling i NFF, Håkon Grøttland.

En unik sjanse til å vise seg frem

Under årets Equinor Talentleir har noe helt nytt i norsk spillerutvikling blitt introdusert; nemlig “Future Team”. Det er vanlig at spillerne som tas ut til å delta er tidlig fysisk utviklet, og med “Future Team” gis det også plass til utøvere som ikke har kommet like langt ennå.

– Vi må bli bedre til å gi våre talenter med størst potensiale erfaring på nasjonalt og internasjonalt nivå uavhengig av fysisk utvikling. Spillere som har et vel så stort potensial på sikt, men som er i en periode med store fysiske forskjeller må få muligheten til å skinne i møte med spillere på samme nivå, sier Grøttland.