– Vi ønsker å åpne opp for flere. Derfor vil vi vite hva vi kan gjøre for at idrettslagets tilbud kan bli bedre og mer attraktivt for ungdom, sier Roger Olsen i Kabelvåg IL til Våganavisa.

Bakgrunnen for dette, ifølge Olsen, er at Kabelvåg Il har vært gjennom et utviklingsarbeid med tanke på hva klubben skal være i tiden fremover.

– Vi hadde en såkalt fremtidskveld der ett av punktene var involvering av ungdom. Kabelvåg Il er åpent for alle, ikke bare de som er aktive i idrettslaget eller som har vært aktive tidligere, sier Olsen, og fortsetter:

– Vi vet at det er en del ungdommer som kan tenke seg å drive med idrett, som for eksempel åpne tilbud innen ballidrett, men som ikke ønsker å konkurrere.

Han poengterer at ungdommen er en ressurs i seg selv, og at de derfor må få muligheten til å si hva de ønsker.

– Vi må gi dem mulighetene, og også til å være ressurs for andre. Tidligere undersøkelser har vist at ungdom som er med i organisert idrett, kan tenke seg å bli trenere og/eller ledere, men de blir ikke spurt. Det handler om å slippe dem til. Første bud er derfor å senke terskelen for å høre hva ungdommen har på hjertet. For det er ungdommen som er ekspert på ungdom.

Per i dag er Kabelvåg delt inn i tre grupper, fotball, turn og håndball. Olsen utelukker at det kan bli flere grupper i fremtiden.

– Ingen ting er hugget i stein. Kanskje vi kan få konkrete innspill til nye ting, men gjerne også innspill angående aktiviteter som er allerede er der i dag. Vi er åpne for ideer og tanker. Vi voksne skal i alle fall lytte, slår Olsen fast.