Det aller meste har dreid seg om turn det siste halvåret for Kjell Normann. Om bare et par uker er det duket for junior NM i Kabelvåg. Men før det skal drøyt 400 gymnaster samles i Kong Øysteins hall for et skikkelig show.

– Dette har jeg forberedt gjennom hele vinteren. Det kommer 350 gymnaster tilreisende, i tillegg til de som allerede er i Kabelvåg. Til sammen er det 420 som skal delta. Det blir en barnefest uten like. Alt er gjort klart, så nå skal vi begynne med rigging av lys, lyd, bod og alt mulig. Alt er i rute, forteller leder for KIL Turn, Kjell Normann.

Show, ikke konkurranse

Kretsturnstevne i Kabelvåg er ikke en konkurranse, forteller Kjell. Det er en oppvisning, for å lage show. Tema er havet.

– Alle lagene fra de forskjellige stedene har laget sitt program med havet som tema. Så det er litt kostymer og musikk. Akkurat sånn et barneturnstevne foregår.

Selve showet starter ikke før 13:50, men det er et fullstappet program før den tid. Klokken 11 skal deltakerne på defilering gjennom gatene i Kabelvåg.

– Trommepikene i Kabelvåg skal tromme seg gjennom gatene. Vi oppfordrer Kabelvågs befolkning til å flagge i gatene.

Etter defileringen er det åpning av stevnet, med både taler og utdeling av diverse. Det blir en helg med masse innhold, spesielt for de påmeldte. Når dette er ferdig fortsetter jobben mot NM som er kort tid unna.

– Påmeldingene har begynt. Når det er NM må du kvalifisere deg, og det er nå konkurransene begynner å bli ferdig, så nå kommer påmeldingene. Men vi har full kontroll, avslutter Kjell Normann.