Kampen endte 3–3 og fant sted på Gamla Ullevi. Det er for øvrig den andre privatlandskampen kvinnelandslaget spiller i løpet av få dager. Forrige torsdag ble det 2–4 tap mot Spania.

I den kampen, som også var hennes landslagsdebut, scoret Cesilie Andreassen fra Svolvær ett av de norske målene. Det ble dog ingen scoringer på Andreassen mot Sverige. Hun fikk heller ikke mye spilletid og ble byttet inn helt på tampen.

Svenskene tok ledelsen etter 17 minutter. Frida Maanum utlignet til 1–1 fem minutter ut i andre omgang. Ti minutter senere tar Norge ledelsen med Karina Sævik. Men hjemmelaget gav seg ikke. I løpet av de siste sju minuttene snudde de kampen og ledet 3–2 ved full tid.

Da kampen så ut til å være kjørt for de norske kvinnene, utlignet Maanum til 3–3 på overtid. Selv om det ikke ble mange spilleminutter på Andreassen, var hun på banen under den dramatiske avslutningen.

Landslagssjef for de norske kvinnene, Hege Rise uttalte til NRK etter kampen at det var en nervepirrende affære.

– Men vi jobber, kjemper og får muligheter. Det som er mest imponerende, er at vi aldri gir oss. Vi får 3-3, og det synes jeg er fortjent. Det å ende med å komme tilbake mot en sterk nasjon mot Sverige og spille uavgjort i dag, vitner om god moral og et lag som aldri gir seg. Det er den karakteren vi ønsker, sa hun til statskanalen.

Møtet med svenskene var siste treningskamp før VM i Australia og New Zealand. Mesterskapet spilles fra 20. juli til 20. august.