Pressmelding fra SIL Svømming

Etter to år med korona og lite konkurranser, slo SIL Svømming skikkelig på stortromma sist helg. Hele ni av klubbens aktive svømmere reiste til Svalbard for å konkurrere.

– Det er litt premiering for at de har holdt det gående med treningen gjennom disse to årene med korona. Samtidig er det en god boost og start når vi nå skal komme i gang med reising rundt til stevner igjen, fastslår trener Johan Holdø.

Stevnet er ikke av de største, men hadde ca. 70 svømmere til start. Svolværingene konkurrerte med svømmere fra Svalbard, Alta, Kvæfjord, Andøya, Harstad og Karasjok.

– Svømmerne våre har prestert kjempegodt. Noen har perset, noen har prøvd seg på distanser de aldri har svømt før, og noen fikk også flere pallplasseringer. Vi kunne også stille to stafettlag, hvor to gutter og to jenter svømte på hvert lag, forteller Holdø.

Det ble også tid for gjengen til å oppleve litt av det Svalbard har å by på som destinasjon, både med museumsbesøk og båttur.

– 78 grader nord er ikke noe alle får oppleve. Vi har vært heldig med været, sol og blå himmel. Vi har ikke sett isbjørn, men skolen hadde en lokal poloarrev som lusket rundt. Han hadde fått tilnavnet Bjørn, smiler Holdø.

Søndag ettermiddag fikk SIL Svømming sett litt av Svalbard fra sjøen. Fra venstre: Oskar Steffensen Kielland, Sæmundur Gudni Gunnarsson, Sofus Hagen Wahl, Rachel Hagen Wahl og Thea Olsen Kristensen. Foto: Ulf Steffensen Kielland