– Det er surrealistisk. Man ikke mer berg-og-dalbane enn dette. VAR-opplegget på slutten også, det må ha vært spennende å se på. Det var helt jævlig for oss, sier matchvinner Andreassen til NRK.

Seks minutter på overtid trodde nemlig Vålerengas Thea Bjelde at hun hadde reddet ekstraomganger med en drømmescoring fra 25 meter. Landslagsspilleren jublet hemningsløst og feiret med salto foran VIF-supporterne.

Men etter en VAR-sjekk på tre minutter og 25 sekunder ble scoringen annullert for en offside på Karina Sævik i forkant.

Cupfinalen var den første kvinnekampen med VAR på klubbsiden i Norge. VAR-sjekken langt inn i overtiden

Dermed kunne Rosenborg juble for sitt første cupgull på 21 år. Sist gang klubben vant cupen var i 2002. Da het klubben Trondheims-Ørn.

En relativt sjansefattig cupfinale tok fyr da Emilie Nautnes ble spilt igjennom alene med keeper.

Guro Pettersen kom ut av Vålerenga-målet og skled inn i Nautnes. Da pekte dommeren på straffemerket. I gresset ble Nautnes liggende og glise mens Pettersen bedyret sin uskyld.

Straffe ble det til slutt etter en VAR-sjekk. Opp gikk Cecilie Andreassen, som satte ballen i stolpen.

Da fulgte Nautnes opp og tråkket på ballen. Det gjorde at Andreassen igjen kunne skyte, og via hansken til Pettersen snek ballen seg inn.

Foto: Mattis Sandblad / VG
Foto: Mattis Sandblad / VG

Snaue ti minutter før slutt fikk kaptein Ingibjörg Sigurdardóttir en kjempemulighet på en dødball, men headingen gikk i tverrliggeren

En tung dag for hovedstadslaget ble enda tyngre rett før pause. Da gikk Mimmi Löfwenius Veum ned etter en duell og hylte av smerte. Den ferske norske landslagsspilleren skrek høyt av smerte og tok seg umiddelbart til kneet.

– Jeg fikk ikke med meg hva som skjedde, men jeg hører at hun skriker. Et skrik som er forferdelig å høre på en fotballbane, sier Vålerenga-keeper Guro Pettersen til NRK i pausen.

Löfwenius Veum mistet hele 2022-sesongen med en korsbåndsskade. Senere bekreftet Vålerenga at spissen er sendt til legevakten for å sjekke ut en kneskade.

– Hun er sendt på legevakten for å sjekke kneet. Det var en kneskade. Vi må se nærmere på det. Hun hadde mye smerter, sier fysioterapeut i Vålerenga Ida-Renate Fyksen til NRK.

Spissen er en del av landslagsstroppen som møter Portugal og Sveits i Nations League om en ukes tid.

Foto: Mattis Sandblad / VG

Det var en sjansefattig førsteomgang der Rosenborg etter hvert tok over og var det beste laget. Nærmest scoring var Camilla Linberg da Elise Thorsnes spilte kantspilleren alene med keeper.

Dessverre for trønderne var touchet til Linberg såpass dårlig at Pettersen kom ut og fikk fanget ballen før Linberg fikk fyrt av.