Trollhøgda var en populær plass før krigen. Den ble også beskrevet som en "Turiststasjon" hva nå det måtte være. Men som vi ser av annonsen så kunne du få "Forfriskninger" og "Aftens" mm. iflg. annonsen fra Lofotposten 1940.

Under krigen ble lokalet som lå på toppen til venstre, der du kjører inn til Kongsmarka, et populært sted hvor man kunne være for seg selv. Både vi og tyskerne brukte og leie lokalet.

På bildet har tyske offiserer hatt en sammenkomst og er på vei tilbake med en trekkspillende soldat fremst. Her er både befal fra SS, gendarmeriet (militærpolitiet), Wehrmacht, Luftwaffe og Hafenkapitan Wilkens. God stemning, men det er tidlig i krigen...

Havella, byens blandede kor, leide også Trollhøgda i des. 1943, men på en eller annen måte fikk NS vite at der hadde vært dans. Og det var det ikke lov til etter Stalingrads fall. Så dermed fikk medlemmene i koret som man hadde mistenkt for å ha svinget seg skriftlig og streng advarsel at det ikke måtte forekomme.

Men slike problem hadde ikke de tyske offiserene da det etter bildet å dømme bare var menn som deltok. Magert med damer. Sjelden bilde fra krigstiden. Trollhøgda sees helt oppe til venstre på bildet. Telefon 161.