I går ble det arrangert en spaningsaksjon, som bidro til å bekrefte området som Lilja befinner seg i. Hundeeier Oda Ryan Drechsler, bekrefter at de har funnet en løype i Kabelvåg som hunden tar i bruk.

Planen er å arrangere ny spaning i dag, men Drechsler understreker behovet for å begrense antall deltakere.

Hun forteller at «Hundesøk Nordland» har rådet til å avvente organiserte søk og heller benytte mindre grupper med bil for å unngå støy.

– Lilja er blitt sky for mennesker, og hun trenger å følge seg trygg om vi skal klare å fange henne. Hun trenger derfor minst mulig støy i området, og vi vil derfor ikke ha flere ute å leite etter henne, sier Drechsler til Våganavisa.

Hun oppfordrer folk til å ikke lete på eget initiativ, men heller ta kontakt med henne dersom en ønsker å bistå.

Vil lokke Lilja frem

Det er blitt satt ut fangstbur med mat i området Lilja befinner seg i. Drechsler ber folk om å ikke sette ut mat selv, slik at valpen blir mer motivert til å nærme seg fangstburene.

Drecshler ber også folk om å holde seg mest mulig borte fra områdene i Kabelvåg, hvor Lilja befinner seg.

– Hvis det er mulig, gå tur med hunder en annen plass. Hun har løpetid, noe som har bidratt til å gi mye informasjon om hvor hun befinner seg. Men når hunder markerer i området hun er i, kan dette forstyrre hennes bevegelser.

Takknemlig

Drechsler uttrykker takknemlighet for all støtte og hjelp fra lokalsamfunnet i letingen etter Lilja.

– Vi har et bilde av hvor hun befinner seg, og det er det viktigste for å kunne sette ut poster. Nå handler det om å fange henne, og det håper jeg at vi skal klare.

Drechsler har opprettet en Facebook-gruppen «Hjelp oss å få Lilja hjem», hvor det deles informasjon om organiserte søk og spaninger. Ønsker du å bistå, kan eier kontaktes på 468 85 468.