I en av begrunnelsene som bidro til at Julie får ei julestjerne står det blant annet:

Hun er en pedagog med hjerte for barn spesielt og mennesker generelt, som deler pedagogiske tips og triks gjennom Spør pedagogene. Julie er en stor ressurs for barnehager og skoler gjennom språknettverket og sist men ikke minst så er innsatsen hun legger i «Velkomsten» utrolig viktig for de som flytter hit fra andre land og for samfunnet vårt.»

Julie har lang fartstid å jobbe med barn og hun har vært ansatt i Solheim barnehage i nitten år.

– Dette var en veldig hyggelig og stor overraskelse å få rett før jul, sier hun når hun pakker ut julestjernen.

Føler du deg komfortabel med å være den utvalgte?

– Det er jo litt uvant, men som sagt veldig hyggelig, og jeg er takknemlig for å bli satt pris på. Leste jo litt på Facebook om nominasjonen, men det var aldri i tankene mine at jeg skulle få den, sier Julia litt småbrydd

Stort engasjement for barn og folk

Sammen med ei venninne driver hun Instagramkontoen #spørpedagogene, der de legger ut aktuelt stoff og foreldre kan sende inn spørsmål de lurer på. Julia jobber mye med språk og spesialpedagogisk oppfølging i barnehagen. I den anledning har hun også opprettet et språknettverk på Facebook, der mange andre ansatte med ulik kompetanse er med.

– Det er viktig å være åpen og dele kunnskap, sier hun.

Velkomsten hver torsdag er ukas høydepunkt for henne og dattera. Dette er en gruppe for mottakelse og inkludering av flyktninger i Vågan.

– Dette er en fin møteplass. Både for innflyttere og lokale. Alle er velkomne. Her er mye fliring og og god stemning. Etter en og en halv time der, avslutter dattera og jeg med å dra på quiz. Dette er kvalitetstid for oss, forteller Julia til slutt.