De arrangerer Velkomsten språkkafe i Sorenskrivergården i Kabelvåg.

Kafeen er rettet mot personer som ønsker å lære seg mer norsk ved å prate med andre og få praktisert de språkferdighetene man har tilegnet seg.

Prisutdeler Christer Jakobsen, sa blant annet i sin begrunnelse at prisvinneren består «av en liten gruppe frivillige som gjør et unikt arbeid for mottakelse, inkludering og integrering for våre flyktninger i samfunnet vårt».

– De jobber bredt og favner mange, på tvers av språk, alder, religion og nasjonalitet, sa han, og avslørte at prisen går til Velkomsten språkkafe, i Kabelvåg.

Selv var prismottakerne overveldet over å motta prisen.

– Vi er veldig takknemlige og setter stor pris på at vi fikk Frivilligprisen, skriver Julie Martinussen og Johanne Løvik i en felles sms.

De minner om at Velkomsten har åpent hver torsdag og er for alle som ønsker å stikke innom.

Foto: Dina Svendal Kleiven

Refugees Welcome to Norway ble etablert, som er en gruppe frivillige. I Svolvær ble det åpnet en bruktbutikk hvor man samlet inn varme klær for å hjelpe flyktningene og asylsøkere som kom hit.

Da asylmottaket i Svolvær ble lagt ned i 2017, ble det ikke like stort behov for bruktbutikken, og den ble lagt ned.

De hadde et sofahjørne i butikken, og det var der folk satt.

– Vi så at det var et behov for at de ville snakke og lære seg norsk, så vi laget en møteplass, først i Svolvær, så i gamle fengselet Kabelvåg, og nå er vi her i Sorenskrivergården, sa frivillig Grethe Lende til Våganavisa da vi var innom kafeen i slutten av oktober.

I fjor var det for øvrig Aksjon juleglede som mottok Frivilligprisen.