Geir Bringsli fra Sparebank 1 Nord-Norge, overrasket Mymint på arbeidsplassen, Thon Hotell Svolvær da han kom for å tildele henne Samfunnsløftets Talentstipend.

– Hun ble svært glad og overraska og satt stor pris på å motta stipendet, forteller Bringsli til Våganavisa.

Da Våganavisa tar kontakt den ferske stipendmottakeren for å spørre hvilke tanker hun gjør seg etter alle inntrykkene, sier hun at det betyr veldig mye å motta et slikt stipend.

– Og det viser at det jeg holder på med er riktig.

Samtidig legger Mymint ikke skjul på at nyheten kom brått på henne.

– Jeg ble veldig overrasket. Det er litt vanskelig å sette ord på. For meg er dette kjempestort, særlig med tanke på at det har vært en krevende vei frem.

Friere økonomisk

På spørsmål om hvordan stipendet vil gjøre det enklere for henne i fremtiden, svarer hun at hun nå får det litt friere økonomisk.

– Jeg kan for eksempel kjøpe inn kostbart utstyr som gryter og kasseroller. I tillegg kan jeg dekke reiseutgiftene. Og så kan jeg bruke litt penger på kurs for å oppdatere meg faglig.

Mymint har fått mye heder og profilering det siste året. I løpet av det siste året har hun blant annet blitt kåret til Årets Nykommer, Årets unge kokk og fått sølv under NM i kokkekunst.

– Jeg er litt overrasket over alle prisene jeg har fått. Men det viser bare en ting, at så lenge man står på og gjør det lille ekstra, kan man gå helt til topps, slår Siriyaporn Rithisirikrerg fast.

Første gang

Bringsli synes det var stas å få lov til å stå for utleveringen til en så fin og solid mottaker.

– Jeg syns det er kjekt at vi har fått en kandidat fra Vågan som mottar et toppstipend, og at det er første gang det skjer.

Mymint er for øvrig en av to personer i Lofoten som mottar et slikt stipend i år.

Mymint sammen med Geir Bringsli fra Sparebank 1 Nord-Norge. Foto: Privat.

– En insprasjon for unge

Sparebank 1 deler årlig ut talentstipendet til unge fremadstormende talenter innenfor kultur, idrett, næring og samfunn i Nord-Norge.

I år blir det delt ut 30 stipend, hvorav 18 av dem er utviklingsstipend på 50.000 kroner. 12 av dem er topptalentstipend på 150.000 kroner.

I tillegg til stipendet følger også et faglig program, som er tilrettelagt alle de 30 stipendvinnerne. Talentene får være med på tre fagsamlinger med Olympiatoppen Nord, og får individuell rådgivning gjennom et helt år.

Imponerer

I juryens sin begrunnelse for at Mymint fortjente å få et topptalentstipend, roser de henne for hennes mange prestasjoner og store ambisjoner.

Den unge kokken fra Strønstad imponerer med sin lidenskap for faget, tydelige ambisjoner og målrettede arbeid for å bli en av Norges beste kokker, står det blant annet å lese i begrunnelsen.

Den kan du for øvrig lese i sin helhet nederst i saken.

Foto: Privat.